Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
10/02/2015

Vijfdejaars naar Gent

Gepost door Tule Fonck

Vijfdejaars naar Gent

Op dinsdag 10 februari gingen de vijfdejaars naar Gent voor een eerste kennismaking met het hoger onderwijs. Eerst hadden ze gesprekken met studenten-rolmodellen van Universiteit Gent, Hogeschool Gent en Arteveldehogeschool. EÚn van de rolmodellen was Sarah, een oudleerling van Campus Kompas die momenteel een master na master volgt aan de Universiteit Gent.

Daarna werden de leerlingen rondgeleid langs verschillende diensten die nuttig zijn voor een (toekomstige) student zoals het adviescentrum, het talencentrum, de jobdienst, de sociale dienst en de boekentoren. In de infotheek konden ze alvast cursussen inkijken van het eerste jaar in alle studierichtingen van de universiteit, een voorproefje op wat hen te wachten staat en hopelijk ook een extra stimulans om zich 100% in te zetten in de derde graad. Een goed voorbereid student is er immers twee waard. Bovendien hebben ze gezien waar ze terecht kunnen met alle vragen die nog zullen komen tijdens het keuzeproces dat nu officieel gestart is.

Meer foto's