Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
2/02/2015

Labo 'Netwerktechnologie' voor 5 en 6 BIF

Gepost door Lieven Dullaert

Labo 'Netwerktechnologie' voor 5 en 6 BIF

Op maandag 2 februari gingen de leerlingen van 5 en 6 Boekhouden-Informatica naar de Technologiecampus 'Odisee' in Gent. Daar leerden ze eerst hoe ze zelf een UTP-kabel kunnen maken. Nadien vormden de leerlingen per 2 een wereldstad: Amsterdam, Brussel, New York, Londen en Schellebelle.

Per stad zetten de leerlingen een LAN (lokaal netwerk) op, zodat beide leerlingen met elkaar konden communiceren. Hiervoor moesten beide computers voorzien worden van een IP-adres en moesten ze verbonden worden met dezelfde switch. Nadat iedereen met zijn buur kon communiceren, werd het netwerk uitgebreid, zodat de leerlingen ook met de 'inwoners' van andere steden in contact konden komen. Dit werd gerealiseerd door de default gateway correct in te stellen en de switch van elke stad te verbinden met dezelfde router. Zo ontstond een WAN (Wide Area Network). Wanneer de leerlingen ook nog de DNS (Domain Name System) ingesteld hadden, konden ze surfen op het internet. Na deze praktische benadering, werd nog gedemonstreerd hoe een gmail-paswoord via sniffing achterhaald kon worden.

Meer foto's