Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
23/01/2015

Wat na het secundair onderwijs?

Gepost door Véronique De Mol

Wat na het secundair onderwijs?

Op vrijdag 23 januari gingen onze laatstejaars uit zowel ASO, TSO als BSO naar de SID-in beurs. Als laatstejaars secundair onderwijs kan je op een studie-informatiedag (SID-in) kennismaken met een brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden.

De verschillende hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen geven informatie over hun opleidingen en andere studiemogelijkheden. Dat helpt de leerlingen bij hun studie- of beroepskeuze. Ze kunnen er terecht met vragen over wat beroepen inhouden, over mogelijke tewerkstelling en over verdere opleiding in bedrijven en organisaties. Aan een stand van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) krijgen de leerlingen inzicht in de arbeidsmarkt en vernemen ze wat je als jonge werkzoekende te doen staat. De beroepeninformatie is interessant als je meteen wil werken na het secundair onderwijs, maar ook als je verder studeert. Zeker in tijden van crisis is het handig om te weten welke opleiding het beste voorbereidt op een bepaald beroep, waar de jobkansen liggen en in welke beroepssectoren je terechtkan met een bepaald diploma.