Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
10/03/2014

Uitwisseling 2014 Bilbao - dag 2

Gepost door P. De Muynck - R. De Bont

Uitwisseling 2014 Bilbao - dag 2

Maandagochtend was er tijd voor een uitgebreide rondleiding op onze partnerschool, gevolgd door enkele spelletjes. Rond elf uur werd er opnieuw gegeten en gedronken, waarna we een uitgebreide demonstratie van typisch Baskische instrumenten en muziek kregen voorgeschoteld. Enkele leerlingen van onze partnerschool toonden traditionele dansen, en niet lang daarna waagden ook onze leerlingen zich met veel overgave aan hun eerste Baskische danspassen.

Vervolgens was het opnieuw tijd om… te eten. Vermageren lijkt deze week echt geen optie te worden! Nadat onze jarige Tayfun in de bloemetjes werd gezet met een shirt van Athletic de Bilbao, was het tijd voor de oude stad. De lokale leerlingen gidsten ons in geheel eigen stijl, met –opnieuw- aandacht voor de lokale folklore. Gelukkig zijn de winkels hier open tot acht uur ’s avonds, zodat er na het informatieve gedeelte nog tijd was voor een half uurtje shoppen. De twintig graden van deze middag maakten ’s avonds plaats voor een koele zeebries, meteen het signaal om de metro te nemen en de warmte van het gastgezin te gaan opzoeken.

Meer foto's